Мілош Земан потрапив до лікарні / REUTERS

У Чехії госпіталізували відразу двох президентів – чинного та попереднього. При цьому причини їхньої госпіталізації не пояснюють.

Чинного президента - 76-річного Мілоша Земана госпіталізували до військового шпиталю у Празі на візку. Заїджаючи в двері, він помахав журналістам. Адміністрація президента наразі нічого не пояснила, хоча відомо, що він затятий курець і страждає на діабет.

Колишнього президента Чехії (2003-2013 роки) Вацлава Клауса ушпиталено до цієї ж лікарні. Відомо лише, що у  80-річного політика проблеми з тиском і йому зроблять низку аналізів.

Читайте такожПрезидент Чехії назвав трансгендерів "огидними"

Наприкінці серпня ЗМІ повідомляли, що Земан потрапив до лікарні через перелом руки. Цю травму він отримав, самостійно піднявшись з крісла і спіткнувшись. Також, за інформацією чеських ЗМІ, Земан начебто тривалий час страждає на невропатію нижніх кінцівок, через що йому важко пересуватися, і має проблеми зі слухом і низький кров'яний тиск, передає ТСН.

Політика Земана

У квітні цього року у Празі тисячі чехів протестували проти проросійської політики Земана. Демонстранти звинувачували Земана у підпорядкуванні Москві.

У травні Земан назвав включення Чехії в список "недружніх країн" дурістю з боку Росії. За його словами, робити ворогів з колишніх друзів - помилка. Він додав, що якщо між країнами не може бути дружби, то нехай будуть хоча б "правильні відносини".