Міністр у Нідерландах вигорів і пішов у відпустку на три місяці / фото ua.depositphotos.com

Міністр економіки і кліматичної політики Нідерландів Бас ван'т Ваут протягом мінімум трьох місяців не працюватиме через вигорання.

Про це йдеться в повідомленні уряду Нідерландів, передає Європейська правда.

В уряді зазначили, що замінювати ван'т Ваута на посаді буде міністр закордонних справ Стеф Блок, а посада самого Блока тимчасово перейде міністру іноземної торгівлі та співробітництва з розвитку Сігріду Каагу.

Відео дня

Через масштаби міністра економіки і кліматичної політики в цьому відомстві буде створена посада додаткового державного секретаря.

В уряді також побажали ван'т Вауту успішного відновлення.

Зазначається, що на цей час в Нідерландах є кілька політиків з вигоранням.

Читайте такожЗбільшення робочих годин підвищує ризик смерті від інсульту - дослідження ВООЗ

Бас ван'т Ваут: що відомо

Бас ван'т Ваут вступив на посаду 20 січня. Його попередник Ерік Вібес подав у відставку за тиждень до цього через відповідальність у справі про пільги. До цього ван'т Ваут був державним секретарем з питань соціальних питань та зайнятості.

Ван'т Ваут був у першій десятці виборчого списку своєї партії, з якою він пройшов до парламенту в 2012 році. Раніше він був політичним помічником чинного прем'єра Марка Рютте.

Що таке емоційне вигорання

Синдром емоційного вигорання - поняття, що проявляється наростальним емоційним виснаженням. Може спричинити особистісні зміни в сфері спілкування з людьми (аж до розвитку глибоких когнітивних спотворень).

Проявляється наростальною байдужістю до своїх обов'язків і того, що відбувається на роботі, дегуманізацією в формі негативізму по відношенню як до клієнтів, так і до колег, відчуттям власної професійної неспроможності, незадоволеності роботою, в явищах деперсоналізації, а в кінцевому підсумку в різкому погіршенні якості життя. Надалі можуть розвиватися невротичні розлади та психосоматичні захворювання. Одним з яскравих симптомів вираженого синдрому професійного вигорання є часті й довгостроково поточні різноманітні захворювання, зумовлені психосоматикою.

Розвитку цього стану сприяє необхідність роботи в одноманітному або напруженому ритмі, із емоційним навантаженням при взаємодії з важким контингентом. Сприяє цьому й відсутність належної винагороди (не тільки матеріальної, а й психологічної) за виконану роботу, що змушує людину думати, що її робота не має цінності.

Вас також можуть зацікавити новини