У Парижі поставили сервісам прокату ультиматум / фото je-paris.ru

Електросамокати можуть заборонити в Парижі. Причиною тому стала загибель жінки, яку збили дівчата на самокатах у пішохідній зоні на набережній Сени.

Про це повідомляє Le Figaro.

Місцева влада заявила, що не продовжить договори з сервісами прокату, якщо ті не обмежать швидкість самокатів та не посилять контроль за паркуванням.

Відео дня

"Або самокати перестануть створювати проблеми та додаткову небезпеку, перш за все для пішоходів, або ми розглядаємо повну заборону електросамокатів самообслуговування в кінці контракту в жовтні 2022 року", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожПрокататися і не вбитися. Як працює оренда самокатів

За словами помічника мера французької столиці, деякі міста вже заборонили самокати з міркувань безпеки. При цьому він вимагає від власників прокату обмежити швидкість на електросамокатах до 10 км/год, особливо в зонах біля шкіл та місць скупчення людей.

Як раніше повідомляв УНІАН, у Парижі дві дівчини на електросамокаті на смерть збили жінку, що гуляла вздовж Сени. Жінку буквально знесли з ніг, через що вона впала і вдарилася головою об тротуар. У жінки зупинилося серце, але медикам вдалося її реанімувати. Через кілька днів постраждала все ж померла в лікарні.