Галлямов розповів, чи може Конгрес схвалити допомогу Ізраїлю та Україні після атаки з боку Ірану / фото ua.depositphotos.com

Масована атака Ірану по Ізраїлю в ніч на неділю, 14 квітня, може стати шансом для того, щоб "протягнути" законопроект щодо допомоги Ізраїлю, Україні та Тайваню, який не можуть схвалити вже майже півроку. Таку думку в інтервʼю УНІАН висловив політтехнолог Аббас Галлямов. 

"З тактичної точки зору, якщо і можливо продавити пакет допомоги одночасно Ізраїлю та Україні, то якраз зараз такий шанс з'являється. Росія, очевидно, на боці Ірану. У цьому сенсі для Республіканців, які й блокують цей пакет, опинитися на боці Росії в цій ситуації – не комільфо. Демократи хочуть допомагати Україні і не дуже – Ізраїлю. А Республіканці – навпаки, дуже хочуть допомогти Ізраїлю і менше хочуть допомагати Україні", – пояснив він. 

За словами Галлямова, для Республіканців Ізраїль – це частина їхньої так званої доктрини, тож коли ця тема стоїть на порядку денному, а Ізраїль зіткнувся з атакою, яка загрожує його існуванню, про жоден компроміс ітися не може.

Відео дня

"Вони кричать "Чому українці воюють з росіянами, нехай сядуть за стіл переговорів і домовляться". Але всі ті, хто це говорить, не можуть сказати те ж саме про Ізраїль. З точки зору республіканського електорату, Ізраїль абсолютно правий у своїй боротьбі з Іраном", – додав політтехнолог.

Допомога Україні від США: останні новини

Лідер більшості в Сенаті Чак Шумер заявив, що під час телефонної розмови між президентом Джо Байденом і лідерами Конгресу в неділю, 14 квітня, був досягнутий "консенсус" щодо допомоги як Ізраїлю, так і Україні. За його словами, найкращий спосіб надіслати допомогу Ізраїлю та Україні – це розглянути та прийняти схвалену Сенатом додаткову програму національної безпеки.

Тим часом голова Комісії ЄС Урсула фон дер Ляєн закликала Конгрес США ухвалити пакет допомоги Києву, який "гальмується" вже кілька місяців. Таку заяву вона зробила на тлі масованих ударів РФ по Україні. 

Вас також можуть зацікавити новини: