ЦАХАЛ ліквідував командирів ХАМАС 26 травня / фото ua.depositphotos.com

Пожежа в таборі біженців у Рафаху пов'язана з детонацією складу зі зброєю ХАМАС, який був там розміщений. Такі факти підтверджуються під час розслідування, пише Bild

Відомо, що в неділю ізраїльські ВПС під час атаки знищили в секторі Гази високопоставлених командирів ХАМАС, а саме Ясіна Рабіа та Халеда Нагара. Після удару в наметовому таборі сталася масштабна пожежа. Тоді Міністерство охорони здоров'я в секторі Гази, яке контролює ХАМАС, повідомляло, що загинуло 45 осіб. 

Проте тепер з'являється більше доказів того, що трагедія сталася не через атаку Ізраїлю, а через детонацію боєприпасів на складі ХАМАС. 

Відео дня

За словами представника ізраїльської армії Даніеля Хагарі, ВПС застосовували дві невеликі високоточні бомби з 17 кілограмами вибухівки, тому використання двох невеликих високоточних бомб не могло спричинити такої сильної пожежі. Наразі розслідується можливість вторинних вибухів. 

"Запис перехопленої телефонної розмови двох жителів Гази також підтверджує, що вибухи сталися на секретному складі зброї ХАМАС", - додали у Bild. 

Атака на командирів ХАМАС - що відомо

Як писав УНІАН, такий удар стався 26 травня, внаслідок чого було знищено двох командирів ХАМАС. Вони були відповідальні за теракти на Західному березі річки Йордан.

Відомо, що були вбиті командири штаб-квартири ХАМАС на Західному березі річки Йордан та ще один високопосадовець терористичного угрупування. Тоді в ізраїльській армії заявили, що удар був завданий на основі "точних розвідувальних даних".

Вас також можуть зацікавити новини: