В Італії небезпечний злочинець знову втік з в'язниці / Twitter, Polizia di Stato

Італійська поліція розшукує засудженого на довічне ув’язнення серійного вбивцю Джузеппе Мастіні, який вже втретє втік з в’язниці.

Читайте такожІталія планує продовжити надзвичайний стан до кінця жовтня

Про це з посиланням на Ansa повідомляє «Європейська правда».

Відео дня

Зазначається, що 60-річний злочинець втік під час одноденного звільнення з в'язниці суворого режиму в місті Сассарі.

Мастіні тероризував Рим у 1970-х і 1980-х роках. Серед його злочинів – вбивства, викрадення людей та крадіжки зі зламом. У 1989 році його засудили до довічного ув'язнення.

Вперше Мастіні втік з в'язниці в 1987 році, тоді він також не повернувся  після тимчасового звільнення з в'язниці. Два роки він був у розшуку. За цей час встиг вчинити пограбування, вбив поліцейського та поранив іншого а також взяв у заручники молоду дівчину.

Ще одне тимчасове звільнення Мастіні отримав в 2014 році. Воно було заповнене «з порушеннями», хоча залишається незрозумілим, чи втік він того разу. В червні 2017 року злочинець знову втік за допомогою того ж самого методу.

Втеча Мастіні пожвавила політичну суперечку щодо перегляду норм дозволів на тимчасове звільнення у разі скоєння певних злочинів. Повідомляється, що з лютого 2019 року суди в Італії надали 13 дозволів на тимчасове звільнення засудженим до довічного позбавлення волі: практично один на місяць, за винятком періоду карантину.

Більше новин з Італії