Дмитро Пєсков / Ілюстрація REUTERS

У Кремлі заявляють, що Росія не визнає українське громадянство затриманих у Білорусі бійців приватної військової компанії «Вагнер», а самих військових компаній в Росії юридично немає.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Читайте також"Зелені чоловічки" в Білорусі: затриманими найманцями виявилися росіяни з ПВК Вагнера (відео)

Відео дня

«Ми не визнаємо їх українського громадянства. Вони громадяни Росії», - сказав Пєсков, відповідаючи на запитання УНІАН, яку позицію займе Москва у разі екстрадиції цих осіб в Україну, оскільки частина затриманих має українське громадянство та паспорти РФ.

Говорячи про можливість екстрадиції Пєсков зазначив, що «потрібно спочатку зрозуміти, в чому їх звинувачують».

При цьому він стверджує, що в Кремлі «не чули» про звинувачення їх в участі у боях на Донбасі.

«Не було жодної заяви на цей рахунок», - сказав він і додав, що білоруські ЗМІ не є достовірним джерелом інформації.

За його словами, офіційно білоруська сторона не заявляла, що ці особи брали участь у боях на сході України.

На уточнююче запитання УНІАН, чому бійці ПВК «Вагнера» не переслідуються за найманство у РФ, Пєсков відповів: «Що таке ПВК «Вагнера»? У Росії юридично де-юре такого поняття як ПВК немає».

Як повідомляв УНІАН, 29 липня співробітники правоохоронних органів Білорусі затримали біля Мінська 32 російських бойовиків з ПВК «Вагнер» і ще одну людину на півдні країни. За повідомленням ЗМІ, серед них були й ті, хто воював проти України на Донбасі.

За даними правоохоронних органів Білорусі, надійшла інформація про прибуття понад 200 бойовиків для дестабілізації обстановки в період виборчої кампанії. При собі кожен росіянин мав невелику ручну поклажу, і на всіх - три великих важких валізи, завантаження яких у транспортний засіб здійснювали кілька чоловіків.

Білоруська влада стверджує, що затримані пов'язані з приватної військовою компанією «Вагнер». Щодо них вже порушено кримінальну справу про підготовку терактів, вони дають свідчення.