У РФ знайшли винних у вибуху на Кримському мосту / фото з пабліку kerch_most_ru

У Російській Федерації знайшли винних у вибуху на Кримському мосту у 2022 році. Слідчі СК РФ вважають, що "теракт" організували українські спецслужби.

"В ході розслідування підтверджена версія про те, що до організації теракту на Кримському мосту причетні українські спецслужби", - заявив глава Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін в інтерв'ю ТАСС.

За його словами, нібито встановлено 12 осіб, які мають відношення до вибуху, в їх числі громадяни України, Вірменії, Грузії та Росії, й вісім з них вже заарештовані.

Відео дня

"На даний час у кримінальній справі триває проведення експертиз, у тому числі технічних, щодо виявлених на місці події речових доказів. Узагальнюється і систематизується вся отримана інформація з метою встановлення повної картини події та інших осіб, причетних до цього злочину", - підсумував Бастрикін.

Вибух на Кримському мосту - що відомо

8 жовтня 2022 року на Кримському мосту прогримів потужний вибух,в результаті якого стався обвал кількох прольотів дорожнього полотна та пошкодив залізничне полотно. У Москві відразу ж звинуватили у всьому Україну.

На другий день після інциденту окупанти озвучили "повну версію" вибуху. Нібито на мосту вибухнула вантажівка, яка виїхала з території Болгарії, побувала в Грузії та Вірменії, після чого приїхала до Росії.

22 січня 2023 року головний прокурор Болгарії Іван Гешев заявив, що Софія ніяк не причетна до вибуху на Кримському мосту

Вас також можуть зацікавити новини: