У Валенсії відбудеться благодійний концерт для військових лікарів Донбасу / фото wikipedia.org

Сьогодні у Валенсії (Іспанія) відбудеться благодійний концерт на підтримку українських військових медиків.

Про це кореспонденту УНІАН повідомили організатори концерту.

«12 серпня 2020 року о 20:00 в залі Клементе (Sala Clemente) відбудеться благодійний концерт на підтримку військових медиків України. Прозвучать твори в пам'ять про загиблих Героїв України», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожЛавров висловив претензії до роботи ОБСЄ в Україні

У концерті візьмуть участь молоді оперні артисти - солісти європейських театрів, лауреати міжнародних конкурсів: Ектор Анхель Гарсія Бласко, Ілона Матарадзе, Марія Юдіна та піаніст Алессандро ді Марко. У програмі кращі твори світової класики: Дж. Верді, Дж. Пуччіні, Ж. Оффенбаха.

Усі зібрані кошти від концерту підуть на обладнання для надання екстреної медичної допомоги пораненим під час бойових дій на Донбасі.

В інтерв'ю УНІАН один із організаторів концерту Михайло Юдін заявив, що «навіть у страшному сні не можна було уявити, що сьогодні у Валенсії пройде благодійний концерт на підтримку українських військових медиків - у наш час ми будемо свідками військової агресії Росії проти України».

«Більшість ветеранів Другої світової війни вже пішли з життя й не бачать цієї ганьби, але багато ще живі й ховають своїх правнуків. Вони вже не можуть захистити їх! І говорити про ювілей Великої Перемоги, перебуваючи в стані війни з Україною, - ганьба та лицемірство!» - зазначив Юдін.

За його словами, сьогодні військова агресія Росії проти України підігрівається найпотужнішою інформаційною війною, яку ведуть державні російські інформаційні ресурси, нацьковуючи народи Росії та України.

«Так звані «журналісти» й «телеведучі» цілодобово проводять брудну антиукраїнську пропаганду в своїх ефірах на федеральних державних телеканалах. Із цілковитою вседозволеністю знущаються й насміхаються над українським народом, культурою та мовою. Ці злочинці дійшли до того, що Україну називають нацистською державою, українців - нацистами, президента України - нацистом. Вони - головні розпалювачі війни. На них кров обманутих «русскім міром» росіян, кров тисяч убитих та поранених українців», - сказав Юдін.

Читайте такожперемир'я на Донбасі: штаб ООС сообщил про два ворожок обстрілі за добу

Він нагадав, що за ці роки загинуло понад 15 тис. українців, а дані про загиблих російських найманців свідомо та ретельно приховуються, але цифри загиблих і поранених зіставні.

«Я закликаю всіх небайдужих громадян світу підтримати військових медиків України і взяти участь у зборі коштів на медичне обладнання для надання екстреної допомоги! Наша мета - врятувати якомога більше поранених і зупинити ганебну війну!» - підсумував організатор благодійного концерту.