У Британії заявили про загрозу ядерної війни з Китаєм чи Росією / фото ua.depositphotos.com

Радник з національної безпеки Великобританії Стівен Лавгроув попередив про зростання ризиків вступу Заходу у ядерний конфлікт з Китаєм чи Росією через розрив комунікації з двома країнами.

Відповідну заяву він зробив під час виступу у Вашингтоні, повідомляє "Європейська правда".

"Два монолітних блоки часів Холодної війни – СРСР і НАТО – хоча і не без тривожних ударів – змогли досягти загального розуміння доктрини, яке сьогодні відсутнє. Доктрина непрозора в Москві і Пекіні, не кажучи вже про Пхеньяні або Тегерані, – зазначив він. – Під час холодної війни ми виграли від низки переговорів і діалогів, які поліпшили наше розуміння радянської доктрини і можливостей, і навпаки. Це дало нам обом більш високий рівень впевненості".

Лавгроув вважає, що сьогодні погіршення комунікації з Китаєм і Росією створило більш високий ризик "швидкої ескалації до стратегічного конфлікту" і призвело до збільшення ймовірності випадкового переростання у війну.

Раніше аналітики Американського Інституту вивчення війни (ISW) припустили, що президент Росії Володимир Путін може використовувати ядерну загрозу для стримування контрнаступу Збройних сил України на тимчасово окуповані Херсонську, Запорізьку, Донецьку та Луганську області.

Вас також можуть зацікавити новини: