Юрист розповів, що може статися з Путіним після війни \ фото REUTERS

Президент РФ Володимир Путін не виграє війну проти України, і йому доведеться повідомити про цю поразку своєму найближчому оточенню.

Про це у інтерв'ю Голосу Америки заявив французький юрист Еммануель Доуд, який подав позов до Міжнародного кримінального суду (МКС) щодо незаконного вивезення українських дітей у РФ.

Після цього, за словами Доуда, "можливо, Путіна посадять чи навіть стратять у Росії". "Як відомо, вовки пожирають один одного. Ось що може статися. Це перша гіпотеза", - поділився думкою юрист.

Відео дня

"Друга гіпотеза - війну буде програно, і відбудеться зміна режиму", - сказав юрист. На його думку нова російська влада прагнутиме реінтегруватися в міжнародне співтовариство, але для цього вона повинна буде взяти на себе певні зобов'язання. "Ми можемо припустити, що нова російська влада передасть МКС тих, хто несе відповідальність за війну і злочини, серед яких не тільки депортація дітей, а й бомбардування цивільного населення та інфраструктури, позасудові страти, викрадення людей, тортури та зґвалтування українських жінок, які використовуються як знаряддя війни", - пояснив своє бачення юрист.

Крім цього, Доуд зазначив, що будуть ще ордери на арешт Путіна, оскільки після ордера МКС на нього дивляться, як на представника вищої влади, який хотів цієї війни, віддавав накази і дозволяв бомбардування мирного населення.

"Так, будуть ще ордери на арешт", - підкреслив він.

Ордер МКС на арешт Путіна

17 березня Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт президента РФ Володимира Путіна та уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Обох підозрюють у організації вивезення українських дітей в РФ.

Головний прокурор МКС Карім Хан наголосив, що ордер на арешт Путіна є довічним. 

Вас також можуть зацікавити новини: