Захід може переосмислити вірогідність ядерної загрози з боку РФ / фото ua.depositphotos.com

Західні країни можуть переосмислити вірогідність ядерної загрози з боку Російської Федерації. Про йдеться у матеріалі The Times.

Автори зазначають, що російські військові невдачі, можливо, змусили президента Путіна серйозно замислитися про використання тактичної ядерної зброї як способу досягнення перемоги – або, принаймні, запобігання нищівній поразці в Криму.

"НАТО неодноразово заявляло, що немає жодних ознак того, що Росія готується застосувати свій ядерний арсенал. Справді можна стверджувати, що загроза, яку президент Байден ще недавно вважав реальною, відступила. Путін, схоже, покладає надії на очолювану США коаліцію, яка втомилася підтримувати Україну "стільки, скільки буде потрібно" або, можливо, чекає на прихід нового американського президента, який з більшою готовністю наполягатиме на угоді, яку він потім зможе оголосити перемогою", - йдеться у матеріалі.

Відео дня

Видання зазначає, що попередження офіційних осіб у Москві про ядерну війну, особливо Дмитра Медведєва, колишнього прем'єр-міністра та президента, який зараз є заступником голови Ради національної безпеки Росії, зазвичай розглядаються на Заході як спрямовані на перешкоджання підтримці НАТО України, а не як серйозні загрози.

"Немов готуючись до можливої ядерної атаки, Путін відправив першу партію тактичних систем до Білорусії, свого дружнього сусіда. Це був перший раз, коли Москва розмістила ядерні ракети за межами Росії після розпаду Радянського Союзу 1991 року. Перекидання тактичних ядерних бомб до Білорусі, що межує з трьома країнами НАТО, Польщею, Литвою та Латвією, може змусити Захід переоцінити ймовірні варіанти дій Путіна, якщо війна в Україні не принесе йому стратегічних успіхів", - вважають автори.

Загроза ядерної атаки з боку РФ

Заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв "взявся" за ядерний кийок. Він заявив, що старання окупантів "відбити" колективний наступ України і Заходу - очевидні "всім пристойним людям". Але, головне, армія РФ своєю присутністю в Україні рятує світ від ядерної катастрофи, пригрозив Медведєв.

За його словами, якщо уявити собі, що наступ "укробандерівців" за підтримки НАТО вдалося і вони "відторгли частину нашої землі, то нам довелося б в силу правил Указу президента Росії від 02.06.2020 піти на використання ядерної зброї".

Вас також можуть зацікавити новини:

Росія прив'язує полярне сяйво до своєї надсекретної зброї, - Defense Express

"Атомне залякування": експерт - про запуск Росією балістичної ракети "Булава"

Брязкання ядеркою: Росія знову запускала міжконтинентальну ракету "Булава" (відео)