В Алмати досі стріляють / скріншот

В Алмати з ранку було чутно звуки пострілів та велися запеклі бої.

Про ситуацію в місті пише Telegram-канал Baza.

За словами журналістів, на дорозі лежать убиті люди та стоять розстріляні машини. У місті триває антитерористична операція.

Відео дня

Разом з тим повідомляється, що місто поступово починає оговтуватися: у небагатьох відкритих магазинах величезні черги, на полицях не вистачає продуктів, інші магазини розграбовані та відкриються, мабуть, нескоро.

Читайте такожПрезидент Казахстану дав наказ відкривати вогонь на ураження без попередження (відео)У деяких містах Казахстану звучать тривожні сирени та оголошення:

"...в місті починається антитерористична операція. Не виходьте з дому. Переконливе прохання перебувати у безпечному місці. Заведіть додому дітей та рідних. Не наражайте на небезпеку себе й своїх близьких...".

Протести в Казахстані: що відомо

У Казахстані з 2 січня проходять акції протесту. Люди вийшли на вулиці міст через підвищення цін на скраплений газ. Громадяни вимагають відставки президента, уряду та виступають проти корупції. Під час акцій правоохоронці застосовують силу до протестувальників, затримано сотні людей.

У зв'язку з акціями протесту президент країни Касим-Жомарт Токаєв прийняв відставку уряду. Тимчасове виконання обов'язків прем'єр-міністра він вирішив передати Аліхану Смаїлову.

Нурсултан Назарбаєв залишив посаду голови Ради безпеки Казахстану. Раду Безпеки очолив Токаєв.

Президент Казахстану звернувся за допомогою до глав держав Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ), щоб війська РФ, Вірменії, Білорусі, Киргизстану і Таджикистану направлені в Казахстан на обмежений проміжок часу для "стабілізації та нормалізації обставин".

Вас також можуть зацікавити новини: