У четвер Колеснікову допитають / Фото : REUTERS

Білоруська опозиціонерка Марія Колеснікова, яку днями викрали силовики в Мінську, зараз знаходиться в СІЗО й отримує погрози.

Про це розповіла адвокат Людмила Казак, повідомили в штабі опозиційного політика Віктора Бабарика.

За її словами, Колеснікова зараз відчуває себе добре і бадьоро, попри пережитий стрес за останні дві доби.

Відео дня

"У камері у неї шість сусідок. У СІЗО Марії надавали допомогу: у неї піднімався тиск і турбує серце. На тілі є удари, болять руки, так як її силою заштовхували в машину і утримували. Адвокат має намір звертатися до слідчого із заявою про проведення судово-медичної експертизи", - повідомляють у штабі.

Адвокат додала, що документів про затримання у Марії Колеснікової на руках немає, їй вручили тільки постанову про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту. Колеснікова розцінює дії силовиків як викрадення.

"Марія також зіткнулася з погрозами фізичної розправи, які, перебуваючи в будівлі ГУБОЗіК, сприймати крім як реальними не могла. За фактами погроз позбавлення життя Марія також має намір подавати заяви", - повідомила адвокат.

Сьогодні батько Колеснікової не зміг передати їй необхідні речі. Завтра опозиціонерку мають намір допитати.

Викрадення Колеснікової та інших опозиціонерів: що відомо

  • Троє членів Координаційної ради опозиції - Марія Колеснікова, Іван Кравцов і Антон Родненков - 7 вересня були захоплені невідомими в Мінську, їх місцезнаходження більше доби залишалося невідомим.
  • 8 вересня Кравцов і Родненков розповіли на прес-конференції в Києві, що їх схопили напередодні, перевозили з однієї будівлі в іншу з мішками на голові і допитували, після чого запропонували покинути країну. Вони погодилися виїхати разом з Колесніковою, проте коли машина прибула до білорусько-українського кордону, Колеснікова відмовилася його перетинати.
  • 9 серпня стало відомо, що Колеснікова виступає підозрюваною у справі про "публічні заклики до дій, спрямованих на заподіяння шкоди національній безпеці".