Заворушення в Діжоні тривали три дні / скріншот

Розвідслужба карного розшуку французької поліції надіслала в Головне управління юридичної поліції Франції доповідь, в якій говориться, що в країні спостерігається все більш небезпечна діяльність представників чеченської громади.

Читайте такожВ Атланті поліцейський застреливши афроамериканця: місто накрила нова хвиля протестів (фото, відео)Про це пише Сноб.

Зазначається, що доповідь була відправлена після зіткнень між проживаючими в Діжоні вихідцями з Північної Африки і групою вихідців з Чечні. Конфлікт тривав три дні. Учасники погромів ламали камери спостереження, палили машини і сміттєві баки. 

Відео дня

Поліцейські стверджують, що зіткнення між чеченцями та іншими громадами, в основному вихідців з Північної Африки, стали все частішими. Причиною, зазначають у відомстві, стає протиборство етнічних злочинних угруповань за заступництво різним торговим точкам, наркоторгівлі.

У доповіді говориться, що в основному займаються бандитизмом ті вихідці з Чечні, які «відомі своєю приналежністю до кіл прихильників незалежності регіону, або «релігійних фундаменталістів». Близько 300 з них підозрюють у схильності до релігійної радикалізації і терористичної діяльності.

Раніше УНІАН писав, що у французькому Діжоні почалися етнічні заворушення після жорстокого побиття чеченського підлітка.