Ілюстрація / REUTERS

Слідчі, які вивчають "чорні скриньки" українського літака, збитого в Ірані на початку року, успішно завантажили записи розмов екіпажу.

Про це, як пише Reuters, оголосили у Бюро розслідування й аналізу безпеки цивільної авіації Франції (BEA).  Іранські військові визнають, що 8 січня збили авіалайнер "Боїнг 737" компанії "Міжнародні авіалінії України, випадково сплутавши його з ракетою в момент високої напруги у відносинах зі США. Всі 176 людей на борту рейсу PS752 загинули.

"Дані з бортового самописця включно з тими, які стосувалися події, були успішно завантажені", - повідомили у французькій організації сьогодні, маючи на увазі пристрій, який записував переговори членів екіпажу збитого літака з України.

Відео дня

Читайте такожReuters: У Франції почали збір даних з "чорних скриньок" збитого літака МАУ

Однак, в BEA не розкрили деталі про вміст отриманого аудіо-запису, який повинен містити вербальні переговори пілотів й інші звуки з кабіни. У французькому відомстві пояснили, що оприлюднення інформації - це справа іранської влади, яка очолює розслідування.

Процес вилучення даних з "чорних скриньок" буде тривати до кінця цього тижня. Його проводять спільно зі слідчими Ірану і під наглядом експертів Канади, США, Швеції, Великої Британії, а також представників компаній МАУ, Boeing і Safran.