Зеленський заявив, що війна на Близькому Сході зміщує фокус уваги з України / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський прокоментував зміщення фокусу уваги з України на Ізраїль в світі. 

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави сказав на спільній прес-конференції з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн у Києві.

"Авжеж, це зрозуміло. Війна на Близькому Сході - цей конфлікт забирає фокус (уваги, - УНІАН). Я вважаю, що це одна із цілей Російської Федерації, зараз розуміючи, що фокус на Україну буде зменшений. Це факт. Ми бачимо це по результатах", - відзначив президент.

Відео дня

"Але все в наших силах. Ми вже були у складних ситуаціях. Ми були вже у дуже складних ситуаціях, коли фокусу на Україні майже не було. Він був від медіа, а не лідерів світу. Але ми змогли вийти з цієї ситуації. Тому я абсолютно впевнений: ми подолаємо цей виклик", - сказав Зеленський.

Допомога Україні від США

Як повідомляв УНІАН, 20 жовтня 2023 року адміністрація президента США Джо Байдена запросила у Конгресу виділити 106 мільярдів доларів на допомогу Україні, Ізраїлю та іншим іноземним державам, зокрема Тайваню. Примітно, що левова частина цих коштів, а саме 61,4 мільярда доларів, мала піти саме на підтримку України.

Водночас, Палата представників США схвалила законопроект про надзвичайну допомогу Ізраїлю. Йдеться про підтримку на суму 14,3 мільярда доларів.

Вас також можуть зацікавити новини: