REUTERS

Показ заплановано наступного понеділка, 23 травня, передає Svenska Dagbladet.

Раніше шведський телеканал SVT вирішив відкласти показ скандального фільму "Україна, маски революції", автором якого є французький журналіст Поль Морейра.

Аксель Арне, проект-менеджер телеканалу, стверджував, що рішення відкласти показ було прийняте не через виявлення фактичних помилок у фільмі. За його словами, причиною були "сумніви щодо впливу правоекстремістських груп на події".

Відео дня

"Причина перенесення показу не в тому, що фільм дає помилкову картину подій. Але є дещо, що потребує обговорення і для цього потрібен певний час" - сказав він.

Читайте такожПосольство України в Польщі назвало "недружнім жестом" показ антиукраїнського фільму про Євромайдан

Як повідомляв УНІАН, польський телеканал TVN24 22 лютого показав скандальний і маніпулятивний французький фільм "Україна, маски революції" про Євромайдан.

Нагадаємо, фільм "Україна, маски революції" вперше був показаний в ефірі французького телеканалу Canal+ на початку лютого. Проти показу фільму протестували українська громадськість та посольство України у Парижі. У заяві посольства йшлося, що "Україна, маски революції" - це документальний фільм, знятий у стилі теорії змови та російської пропаганди, дезінформує європейців про події в Україні взимку 2013-2014 рр. та є неповагою до людей, які загинули в ім’я демократичного майбутнього своєї країни.