REUTERS

Перша зустріч Радбезу під головуванням Росії пройде 3 жовтня, коли буде затверджена програма роботи на поточний місяць, передає ТАСС.

У той же день постійний представник РФ при ООН Віталій Чуркін дасть прес-конференцію, на якій розповість про заплановані на жовтень заходи.

Як повідомили у постпредстві РФ, програма роботи РБ на жовтень "виглядає вельми насиченою" і наразі передбачає близько 20 засідань.

Відео дня

"Центральним заходом російського головування стануть дебати 28 жовтня щодо співпраці ООН з регіональними організаціями: ОДКБ, ШОС і СНД", - повідомили у дипмісії.

Крім того, 19 жовтня в Радбезі відбудуться щоквартальні дебати з близькосхідного врегулювання, а 25 жовтня - щодо теми "Жінки, мир і безпека".

Читайте такожЄльченко: скликання відкритого засідання Радбезу ООН щодо ситуації у Криму завжди можливе

Протягом місяця члени Ради Безпеки займуться конфліктами в Африці, в тому числі у суданській провінції Дарфур, Демократичній Республіці Конго, Малі, Центральноафриканській Республіці й Південному Судані, а також приділити увагу криз у країнах Близького Сходу. Зокрема, буде обговорюватися ситуація в Ємені, Лівані і Сирії.

Також протягом місяця очікуються щонайменше дві зустрічі щодо Сирії. Одна з них буде присвячена гуманітарній ситуації в країні, а друга - ситуації із застосуванням у ході конфлікту отруйних речовин.

5 жовтня в Радбезі в закритому режимі пройде шосте попереднє голосування в рамках процедури обрання нового генсека ООН.

Представлені у раді безпеки держави очолюють його роботу по черзі в алфавітному порядку англійської мови. Головування країни в РБ триває протягом одного календарного місяця.