REUTERS

Глава польського уряду Дональд Туск вважає агресію Російської федерації проти України війною, котра загрожує не лише східним регіонам Української держави.

Як передає кореспондент УНІАН з Польщі, про це Туск заявив сьогодні у Вестерплатте на заходах до 75-х роковин початку Другої світової війни.

"Сьогодні, коли ми дивимось на трагедію українців, на війну, - бо це слово потрібно застосовувати, - на сході нашого континенту, знаємо, що вересень 1939 року не може повторитися", - відзначив він.Читайте такожЛитва рішуче засуджує військове вторгнення Росії в Україну

Відео дня

Туск зазначив, що цього тижня держави НАТО зустрінуться у Великій Британії для того, аби обговорити нову політику, в тому числі, в контексті останніх подій в Україні.

За його словами, ключовим завданням нової політики НАТО, котру мають ухвалити члени блоку, має стати "безпека та ефективність західної спільноти через загрозу війни вже не лише на сході України".

"Ще є час для того, аби затримати тих в Європі та у світі, для кого насилля, сила, агресія знову cтають арсеналом політичної дії", - сказав обраний головою Ради ЄС польський прем'єр.

Нагадаємо, новим президентом Ради Європейського Союзу було обрано прем’єр-міністра Польщі Дональда Туска. Він почне свою працюватина посаді 1 грудня.