REUTERS

Туризм в Україні потрібно розвивати навіть в умовах воєнної агресії з боку Російської Федерації.

Як передає кореспондент УНІАН, про це 23 лютого під час виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту і туризму в Чернігівській ОДА повідомила народний депутат Ганна Романова.

За її словами, з одного боку, під час війни суперечливою є робота над розвитком туристичної привабливості, а з іншого боку - ця сфера може давати значні прибутки державі.

Відео дня

Читайте такожРосіяни стали частіше подорожувати по країні

«Коли економіка слабка, коли ворог розхитує країну зсередини, ми повинні спиратися на ті галузі, які можуть дати прибуток, зокрема туризм», - сказала Романова.

Вона висловила нарікання, що в державному бюджеті України на 2015 рік не передбачено фінансування туристичної галузі і просування держави у світі, також наша країна не була представлена на Міжнародній туристичній виставці, яка відбулася нещодавно в Мадриді (Іспанія). Романова наголосила, що, наприклад, Грузія не припиняла фінансування галузі навіть під час війни з Росією в 2008 році.

Народний депутат вказала, що в 2014 році надходження туристичного збору до місцевих бюджетів в Україні зменшилися майже вдвічі порівняно з 2013 роком - до 24,8 млн грн. Тоді як видатки українців, які подорожують за кордоном, змінилися не суттєво.

Романова відзначила, що цього року українським містам краще працювати над залученням як туристів співвітчизників і близьких сусідів, наприклад, білорусів, відійти від фестивального туризму, більше орієнтуватися на конференц-туризм, рекреаційний, релігійний і тому подібне.

Читайте такожНімеччина визнана найпопулярнішою країною світу

«Трендом 2015 року буде велотуризм», - відзначила народний депутат, яка до цього займалася питаннями туризму, будучи заступником міського голови Чернігова.

Учасники засідання також відзначили, що негативно впливає на розвиток туристичної сфери в Україні тотальна дезінформація, яку ведуть сьогодні російські ЗМІ, створення ілюзії повномасштабної війни. Однак дається взнаки й нелояльність українського законодавства у видачі віз, низька якість сервісу для іноземців. Крім того, вимагає вдосконалення законодавча база, також необхідне створення єдиного державного органу, який займався б питаннями цієї сфери.