В Харькове выпустили под залог комбата

 

Про це кореспонденту УНІАН повідомила дружина комбата, міліціонер батальйону “Харків-1” Інна Янголенко.

За її словами, комбата звільнили з СІЗО близько 12.00.

Відео дня

“Зараз їдемо в Харків. Все добре”, - сказала дружина.

Як повідомляв УНІАН, 11 вересня СБУ затримала командира спецбатальйону міліції "Слобожанщина" Андрія Янголенка за підозрою в підготовці замаху на главу МВС Авакова. Повідомлялося, що готувався замах також на народного депутата Андрія Білецького, радника глави МВС Всеволода Кожум'яку і командира роти патрульної служби міліції особливого призначення "Східний корпус" Олега Ширяєва. 13 вересня Янголенка заарештували на 60 днів.

Читайте такожАваков розповів, скільки часу поліція та міліція будуть працювати паралельно

Захист комбата подав апеляцію з проханням відпустити Янголенка на поруки двох народних депутатів – Тетяни Черновіл та Дмитра Лубенця. Суд відмовив у цьому та визначив для комбата розмір застави в 1,2 млн грн.

25 вересня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що вніс заставу за обвинуваченого в підготовці низки замахів командира міліцейського батальйону "Слобожанщина" Андрія Янголенка.

Читайте такожПомер ще один боєць Нацгвардії, поранений під час сутичок під Радою

“Життя важка штука, воно не буває чорно-білим. ... я створив ці батальйони, я знаю цих хлопців. Я з ними був на лінії фронту: і з Андрієм Янголенком, в тому числі, і з Інною Янголенко, в тому числі. Я думаю, що вистачить достатнього у нашого суспільства людяності, щоб дати можливість цій людині захистити себе і цій людині змінитися. Це була та причина, через яку я вніс заставу”, - написав Аваков.