REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, суд пізно ввечері 7 червня ухвалив це рішення у зв`язку з тим, що Мефьодов застосував ненормативну лексику під час перебування в залі судових засідань щодо присутніх учасників процесу.

Читайте такожВ Одесі активісти продовжують блокувати будівлю суду, який відпустив з-під варти фігуранта "справи 2 травня"

Мефьодова відвезли в ізолятор тимчасового тримання. 

Відео дня

Представники патріотичних організацій розблокували будівлю суду. 

Як повідомляв УНІАН, Апеляційний суд Одеської області 7 червня відпустив з-під варти Мефьодова, раніше заарештованого на два місяці за погрози свідку.

Коли суд оголосив про це рішення, представники патріотичних організацій, які перебували в залі, почали скандувати: "Ганьба!". Вони звинуватили суддів у "пособництві терористам". Активісти, яких у залі було близько 40-50 осіб, заблокували приміщення суду, заявивши, що не дозволять росіянину вийти на свободу.

27 травня Малиновський райсуд Одеси змінив Мефьодову запобіжний захід – з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. Того ж дня Мефьодова було затримано за іншим звинуваченням - за ч.2 ст.129 (погроза убивством) Кримінального кодексу України. Тоді його помістили в ІТТ.

Читайте такожReuters розповів про нову військову базу Росії за 50 кілометрів від українського кордону

29 травня Київський райсуд Одеси взяв Мефьодова під варту на два місяці без права внесення застави. За даними слідства, 26 травня, напередодні винесення рішення Малиновського райсуду про пом`якшення запобіжного заходу, обвинувачений надіслав свідку у справі повідомлення з погрозами: "...Хохол, я тобі обіцяв, що завалю, а ти мені не вірив. Завтра мені змінять запобіжний захід, і я вийду на свободу, чекай у гості...". За фактом винесення неправосудних рішень (ч.1 ст.375 КК України) колегією суддів Малиновського райсуду прокуратура Одеської області відкрила кримінальне провадження. 

Довідка УНІАН. 2 травня 2014 року в Одесі в результаті масових заворушень за участю проросійських і проукраїнських активістів загинули 48 осіб, постраждали близько 300. 

Малиновський райсуд Одеси розглядає епізоди кримінального провадження про масові заворушення. На лаві підсудних – 20 осіб, з них п`ятеро перебувають під вартою (зокрема й двоє росіян), у решти – інші запобіжні заходи.