Україна вже дев'ятий рік поспіль долучається до благодійної діяльності НАТО / УНІАН

Про це в інтерв'ю власному кореспонденту УНІАН в Брюсселі повідомила тимчасово виконуючий обов'язки голови місії України при НАТО Наталія Костенко.

Читайте такожУ Міноборони розповіли, які країни НАТО допомагають українському флоту

За її словами, Україна вже дев'ятий рік поспіль долучається до благодійної діяльності НАТО.

Відео дня

«Цьогорічний базар обрав два проекти в Україні - для благодійного фонду «Щаслива дитина», в рамках якого буде придбано хірургічне обладнання для дитячої обласної лікарні в Запоріжжі та для благодійного фонду «Заради дітей України», де фінансування буде спрямоване на заміну вікон у Центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів у Дніпропетровській області», - сказала Костенко.

На українському стенді можна придбати вітчизняні товари відомих торгівельних марок, вироби майстрів традиційних ремесел, таких, як відомий Петриківський розпис, новорічні ялинкові прикраси ручної роботи зі Львова, вовняні шкарпетки з Івано-Франківська, ляльки ручної роботи, дерев'яні скриньки для коштовностей, горілку, ковбасу та інше.

На іншому стенді у секції «національна кухня» гості благодійного ярмарку можуть скуштувати українські голубці, налисники з маком та сиром, запиваючи смачним узваром чи квасом. Для бажаючих також є й українська горілка.

В ярмарку беруть участь всі країни-члени та партнери НАТО.

Благодійний ярмарок НАТО започатковано в 1968 році під патронатом дружини генерального секретаря альянсу та дружини голови військового комітету.