игил казнь фсб / heavy.com

Про це Кадиров написав у своєму Instagram.

"Ймовірний вбивця опізнаний як житель Ноябрська (Ямало-Ненецький АО - УНІАН), росіянин за національністю. Ми докладемо всіх зусиль, щоб встановити істину. Якщо він (Хасієв - УНІАН) не був бойовиком ІД, винних у його страті наздожене заслужене покарання там, де вони менше всього цього чекають", - заявив Кадиров.

Крім того, він заявив, що вбитий "до серпня 2012 року був Євгеном Юдіним".

Відео дня

Читайте такожБойовики "Ісламської держави" оприлюднили відео, на якому діти вбивають сирійських військових

За даними Кадирова, Юдін народився в селі Юшково Каслінського району Челябінської області. Його всиновила мешканка Чечні, "яка створила для Хасієва-Юшкова всі умови, забезпечила власною квартирою". Останні три роки Хасієв жив в Майкопі (Адигея).

За словами глави Чечні, немає підстав стверджувати, що страчений росіянин був співробітником спецслужб.

"Швидше за все, його шляхом обману втягнули в ряди ІД. Прибувши на місце, побачивши справжнє обличчя бандитів, він міг у приватних розмовах чи у телефонній бесіді висловити свою думку про них. За це, мабуть, і позбавили Магомеда життя", - припустив він.

Читайте такожУ Британії заявили, що на знищення "Ісламської держави" може піти два роки

У той же час Кадиров висловив впевненість, "що в цій справі присутній слід ЦРУ".

"Поінформовані джерела, які мають зв'язки з ІД, не раз відзначали, що західні спецслужби під виглядом витоку відомостей діляться з керівництвом ІД даними про осіб, які можуть виконувати певні завдання наших спецслужб. Можливо, Магомед підійшов на роль "російського шпигуна", - написав глава Чечні.

За його словами, немає секрету в тому, що в Сирії "діють групи, які виконують завдання з нейтралізації бандитів, які представляють реальну загрозу для Росії або висловлюють погрози". У той же час Кадиров підкреслив, що Хасієв до них не мав ніякого стосунку.