Смерть від надмірного пияцтва стала доволі типовою для американських студентів коледжів, робить висновок The Associated Press на основі проведеного агентством дослідження.

Федеральні записи показали, що в період з 1999 по 2005 рік померли від отруєння алкоголем 157 чоловік університетського віку.

Щорічна кількість таких смертей за семирічний період зросла майже вдвічі - з 18 в 1999-му до 35 в 2005 році. Втім, постійне зростання цього показника відмічене не було: зокрема, в 2001 році було зафіксовано тільки 14 смертей. 83 жертви алкоголю були молодші 21 року - офіційного віку, в якому американці можуть почати пити.

Відео дня

Як визнає AP, федеральна статистика не зазначає, чи були загиблі студентами, проте дослідження 2006 року показало, що учні коледжів у віці від 18 до 22 років частіше п`ють до безпам`ятства, ніж їх однолітки, які не вчаться. AP також встановила, що групою особливого ризику є першокурсники, причому 11 з 18 смертельних випадків з їх участю, зафіксованих в пресі, сталися під час першого семестру занять.

Доступної федеральнїю статистики за період після 2005 року дослідники не мали, але повідомлення про смерть студентів від пияцтва регулярно з`являються в пресі. Особливо небезпечними вважаються пов`язані з алкоголем звичаї, наприклад, випивання 21 чарки на двадцять перший день народження, і різноманітні алкогольні ігри і змагання.

Лента.ру