Сьогодні Приморський райсуд Одеси визнав незаконним порушення прокуратурою міста кримінальної справи проти нетверезого пасажира автомобіля Ford, який 24 вересня збив інспектора ДАІ під час оформлення дорожньо-транспортної пригоди.

Свій виправдувальний вердикт суддя Олексій КАПЛЯ мотивував тим, що в діях нетверезого 56-річного пасажира суд не знайшов «злочинного наміру».

“Ми здивовані тим, що суддя не звернув уваги на той факт, - заявила в інтерв`ю УНІАН старший інспектор групи профілактичної роботи відділу ДАІ Одеси Алла МАРЧЕНКО, - що при оформленні ДТП з`ясувалося, що пасажир і водій автомобіля Ford - винуватця зіткнення перебували в стані алкогольного сп`яніння. Обидва чинили опір співробітникам дорожньо-патрульної служби, через що патрульні викликали другий наряд ДАІ».

Відео дня

Саме в момент, коли було вирішено поставити автомобіль на арестмайданчик за допомогою евакуатора, п`яний пасажир автомобіля Ford несподівано сів за кермо, рушив з місця і збив інспектора ДАІ, який стояв перед автомобілем. «Більш того, ще й протягнув співробітника ДАІ на капоті близько 40 метрів», - наголосив у суді представник міської прокуратури.

З урахуванням того, що постраждалі при зіткненні автомобілів Ford і Nissan на вулиці Княжій були відправлені на судмедекспертизу, яка зафіксувала травми у інспектора і підтвердила факт алкогольного сп`яніння водія і пасажира машини Ford, представник міськпрокуратури заявив, що рішення судді О.КАПЛІ буде оскаржене.

За словами А.МАРЧЕНКО, на жаль, кількість ДТП з участю п`яних учасників дорожнього руху не зменшується, чому іноді сприяє безкарність винуватців подій. За 9 місяців поточного року з вини п`яних водіїв на дорогах Одеси і області сталося 68 ДТП, в яких загинули 7 чоловік і 88 одержали травми різного ступеня тяжкості. Тільки за минулу добу ДАІ зафіксувала в Одесі і області 46 випадків управління транспортом у нетверезому стані.