Близько 5 тисяч осіб буде тимчасово евакуйовано 20 жовтня у Феодосії, щоб вивезти на полігон для подальшого знищення німецьку авіаційну донну міну вагою майже тонну зразка 1938 року.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Кримського управління МНС, таке рішення було ухвалене сьогодні ввечері у Феодосії на засіданні комісії.

«20 жовтня буде проведено тимчасову евакуацію близько 5 тисяч осіб: зокрема жителів 960 приватних будинків, 18 п`ятиповерхових будинків, особового складу військової частини Росії, пацієнтів і співробітників лікарні (з них 25 осіб переведено до дитячої лікарні, 80 осіб відправлено на домашнє лікування). Не працюватимуть дитячий садок, школа №10, 23 магазини», - йдеться в повідомленні. Район оточить міліція.

Відео дня

Після вивезення міни на безпечну відстань у район полігону на мисі Чауда люди зможуть повернутися у свої домівки.

Прикордонним службам доручено забезпечити у морі безпеку суден, які можуть перебувати в районі проведення робіт.

18 жовтня до рятувальників Феодосії надійшла інформація про виявлення снаряда в районі причалу №216. Двоє чоловіків витягнули міну з води, припустивши, що це газовий балон. Знахідку почали розбирати, щоб потім здати на металобрухт. «Лише після того, як горе-металісти збили кришку і побачили механізм одного з підривників, до них дійшло, що справу вони мають не з балоном, а з бомбою», - відзначили у МНС.

На місці виявлення знахідки сьогодні працювали рятувальники Феодосії і піротехніки з Керчі. «Можна вважати дивом, що після того, як було знято кришку бомби, не пролунав вибух», - наголошується у повідомленні.

У 2004 році в Севастополі розбирання бомби закінчилося смертю. Прийнявши знайдений на дні Камишової бухти предмет за супутниковий аварійний буйок, його привезли на вантажівці додому, щоб розпиляти і одержати метал. Через вибух бомби дві особи загинули, ще одну у важкому стані доставили в реанімацію.