Перехожі дивляться на нову табличку з назвою Київської міської державної адміністрації. 31 липняГоловне управління містобудування, архітектури і дизайну міського середовища Київської міської державної адміністрації визначило комунальну організацію "Центр містобудування і архітектури" переможцем конкурсу на кращий архітектурно-дизайнерський проект впорядкування території біля адміністративної будівлі мерії на вул. Хрещатик, 36.

Як повідомили УНІАН в ГУ містобудування, архітектури і дизайну, журі було запропоновано для розгляду 4 проекти реконструкції зазначеної території. Це були роботи як окремих авторів, так і організацій. Зараз ці всі проекти виставлені для огляду в Головархітектурі.

Автори проекту-переможця - архітектор-дизайнер Світлана КОСТРУБ і художник Павло БУНЯТОВ.

Відео дня

Стосовно напрацьованого ескізного проекту С.КОСТРУБ повідомила, що ним пропонується впорядкувати парну сторону вул. Хрещатик на ділянці від вул. Прорізна до вул. Богдана Хмельницького. Автори пропонують замінити в цій частині тротуарну плитку на граніт трьох кольорів з орнаментом в національному стилі.

На розі біля Центрального універмагу передбачено встановити невеликого розміру фонтан, а на розі Хрещатика та Прорізної (через дорогу від Паніковського) - скульптуру ангела-захисника України. Місце біля фонтану та скульптури пропонується облаштувати лавками і пересувними квітниками.

За словами С.КОСТРУБ, ескізом передбачено, що будівля мерії буде підсвічуватись, причому фасадна частина - в теплих тонах, а бокові - в голубувато-синіх. На фасаді також буде змонтовано електронне табло для повідомлень. Біля будівлі мерії з обох боків автори проекту пропонують встановити флагштоки з прапорами міст-побратимів Києва. Передбачається також змінити зелене насадження на клумбах біля центрального входу в мерію. Зокрема, пропонується висадити блакитні ялини.

Як повідомляв УНІАН, другий етап конкурсу на кращий проект архітектурно-дизайнерським проект впорядкування території біля КМДА був оголошений у липні цього року (перший відбувся у червні – УНІАН). Результати були підбиті наприкінці вересня.