'ІН•ШІ'. Історія, сповідь, молитва від театру 'Золоті ворота'

9 і 10 жовтня о 19:00 в театрі "Золоті ворота" відбудуться покази першої прем’єрної вистави нового 42-го сезону - #СЕЗОНУ_БЛИЗЬКИХ_І_ДАЛЕКИХ (прем’єра відбулася раніше в вересні). "ІН•ШІ" - провокативна, емоційна, чесна вистава, створена литовською режисеркою Андрою Каваліускайте в рамках програми мобільності "Золоті ворота" відкриті для світу". Ініціаторкою і продюсеркою проєкту виступила директорка - художня керівниця театру Ксенія Ромашенко.

Жанр: сторітелінг-концерт

Вікове обмеження: 18+

Авторка та режисерка: Андра Каваліускайте

Адаптація тексту: Марина Смілянець

Актори: Анастасія Бабій, Богдан Буйлук, Артем Пльондер, Дар’я Твердохліб, Лілія Цвєлікова

Створено за підтримки Українського культурного фонду та Посольства Литви в

Україні.

'ІН•ШІ'. Історія, сповідь, молитва від театру 'Золоті ворота'

"Наш театр працює з важливими, соціальними темами. Саме тому вистави чесні і відверті, — каже директорка-художня керівниця "Золотих воріт" Ксенія Ромашенко. Вистава "ІН•ШI" - про теми, які не обговорюють вголос. Про ситуації, які прийнято замовчувати. Про проблеми, існування яких ми ігноруємо. Мета театру - не мовчати та не боятися говорити про відсутність сексуальної освіти в Україні, що згодом призводить до ранніх вагітностей, небезпечних абортів та викиднів, подальших проблем зі здоров’ям, втрачених можливостей та психологічних і ментальних нездужань. Мета - нагадати, що жертва - не винна. З гучним закликом не закривати очі і не проходити повз до нас звертається команда театру "Золоті ворота".

'ІН•ШІ'. Історія, сповідь, молитва від театру 'Золоті ворота'

Навіть у сучасному цивілізованому світі буквально кожного дня хтось із нас стикається з психологічним або фізичним насильством. А в еру правління соцмереж з іх повною відсутністю цензури, будь-хто в будь-який момент може стати жертвою булінгу, харасменту, газлайтингу.

Розповідати історії своїх героїв актори будуть за допомогою оригінальних музичних композицій - їх, доречі, ви пізніше зможете прослухати ще раз за допомогою спеціальних QR-кодів, анімаційного відео-арту, контемпорарі-хореографії та документальних відеохронік.

'ІН•ШІ'. Історія, сповідь, молитва від театру 'Золоті ворота'

Беручи до уваги всю психологічну складність вистави і її ризики стати тригером для тих, хто пережив подібну історію в своєму житті, до співпраці театром було залучено Громадські організації та Соціальні фонди, що працюють з даною проблематикою. Їх представники стали постійною частиною проєкту. Контакти служб допомоги завжди є у вільному доступі на сайті "Золотих воріт" та безпосередньо в театрі для всіх, хто потребуватиме психологічної або юридичної допомоги.

'ІН•ШІ'. Історія, сповідь, молитва від театру 'Золоті ворота'

За словами директорки - художньої керівниці театру, цією виставою театр прокладає міст між проблемою і початком шляху її усвідомлення і в майбутньому - вирішення. "Ми нікого не звинувачуємо, але ми не хочемо бути осторонь і мовчати. Ми готові говорити та шукати вихід разом."

Більше інформації ви можете знайти на офіційних ресурсах "Золотих воріт":

https://zoloti-vorota.kiev.ua/

https://www.facebook.com/theatre.zv/