25 серпня цього року НБУ визнав банк «Аркада» неплатоспроможним і запустив процес ліквідації. Це банк, в який ми інвестували мільярди гривень на будівництво наших квартир. За розпорядженням Віталія Кличка, ПрАТ «ХК «Київміськбуд» мав провести аудит трьох комплексів «Аркади» - «Еврики», «Патріотики», «Патріотики на озерах» і підрахувати скільки коштів потрібно на добудову. Термін аудиту - два місяці. 

Ми  вважаємо, що після місцевих виборів про нашу проблему забудуть. Вони знову почнуть ділити владу та землю, а на проблеми людей їм і далі буде начхати. 16 жовтня ми вже перекривали Хрещатик весь день. Але до нас не вийшов Віталій Кличко. Тому ми змушені повторно виходити на мітинг 22 жовтня. 

План мітингу, що відбуватиметься 22 жовтня 2020 року:

  • 09:00 - 10:30 - мітинг під Офісом Президента України. 
  • 10:45 - 20:00 - мітинг під стінами КМДА. 
  • 10:45 - 20:00 - повне повторне перекриття Хрещатика. 

План АвтоМітингу:

  • 08:30 - 09:00 - збір групи АвтоМітинг на паркувальному  майданчику на перехресті вулиць Старонаводницька та Лаврська.
  • 09:00 - 10:30 рух колони АвтоМітингу за маршрутом: вул. Старонаводницька – вул. Грушевського - Європейська площа - вул. Хрещатик - вул. Володимирська - вул. Прорізна - вул. Хрещатик.

Ми просимо киян з розумінням поставитись до наших дій і перепрошуємо за тимчасові незручності. Іншого способу захистити свої права у нас немає. 

Відео дня

Основні вимоги інвесторів:

  • Публічне оголошення результатів аудиту, проведеного ХК «Київміськбуд», 22.10.2020 року та оголошення нового Управителя Фондами  фінансування будівництва і нового Забудовника.
  • Публічне оголошення джерел дофінансування будівництва всіх трьох ЖК: «Еврика», «Патріотика» та «Патріотика на озерах».
  • Прийняття рішення про добровільну компенсацію з бюджету міста Київ витрат Фондів  фінансування будівництва  АТ АКБ «Аркада» на соціальну інфраструктуру в розмірі 1.4 млрд. грн.
  • Передача земельної ділянки 176 Га на Осокорках-Центральних, де мали зводити “Патріотику на озерах”, новому забудовнику. Частина прибутку з проекту забудови цієї землі має використовуватися в якості джерела фінансування. 
  • Вжиття необхідних заходів для пошуку коштів, які інвестори довірили банку “Аркада” для будівництва квартир.
  • Невідкладне введення в експлуатацію будинків високого ступеню готовності (ЖК «Патріотика» - №26 Львівський, №16 Асканія, ЖК «Еврика» - №14, №18, №15) до початку опалювального сезону цього року.

Довідково:

Безстрокова акція протесту об'єднання інвесторів банку “Аркада” розпочалася 29 травня 2020 року. Тоді багатотисячним маршем мітингувальники прийшли під офіс “Аркади”, КМДА, НБУ та Офіс Президента з вимогою відновити будівництво 40 будинків, що заморожене вже більше 2 років.

Інвестори встановили намети під центральним офісом банку «Аркада» на вулиці Ольгінській.  Вже 17 червня ми змушені були облаштувати наметове містечко і під будівлею КМДА. Таким чином наша акція триває вже більше 142 днів, а мешканці  наметового містечка щодня нагадують про свої недобудовані квартири посадовцям КМДА. 

Ресурси:  

Facebook

Канал Об'єднання інвесторів банку Аркада

Фото, відео з наметового містечка та попередніх акцій

Інформаційна довідка