Перевізники Тернополя ініціюють підвищення тарифів.

Як повідомив кореспонденту УНІАН начальник Тернопільського міського управління транспорту та зв’язку Степан ФРОНЦ, зокрема, підприємці, які здійснюють перевезення автобусами, уже подали в управління свої розрахунки, якими доводять необхідність підняти тариф із 1,5 грн. до 1,75 грн.

«Зараз ми вивчаємо подані ними розрахунки. 35-40% витрат перевізників – це пальне, а воно з часу останнього перегляду тарифів подорожчало. Окрім цього, зросла мінімальна зарплата, подорожчали й запчастини, відповідно, зросла собівартість перевезень», – каже С. ФРОНЦ.

Відео дня

Разом з тим, зазначив він, згідно з новими нормами, окрім вивчення розрахунків перевізників, їх обговорення та винесення питання зміни тарифів на засідання виконкому, тепер це питання слід узгодити ще з Міністерством економіки, а у випадку із підняттям тарифів за проїзд у тролейбусах – ще й і з Міністерством житлово-комунального господарства.

«Зрозуміло, там теж вивчатимуть усі папери, на це потрібен буде час, тож тарифи вдасться змінити не раніше, як за місяць», – прогнозує С.ФРОНЦ.

Він додав, що буде піднято ціни на проїзд і у тролейбусах, оскільки в першому кварталі собівартість перевезення одного пасажира для КП «Тернопільелектротранс» склала 1,27 грн., тоді як вартість проїзду становить 1 грн. «Підприємство працює у збиток. Оскільки не було можливості компенсувати ці 27 коп. з міського бюджету, стоятиме питання про підняття тарифів до 1,25 грн.», – пояснив С.ФРОНЦ.

Як повідомляв УНІАН, востаннє тариф на проїзд у маршрутних автобусах Тернополя змінювали у жовтні 2008 року, коли він зріс з 1,25 до 1,5 грн. У тролейбусах тарифи востаннє переглядали у червні 2009 року, тоді вартість проїзду підняли з 85 коп. до 1 грн.