Впродовж найближчих місяців буде завершено розробку паспорту зайнятості регіону, повідомила міністр соціальної політики України Наталія Королевська під час відкриття нового приміщення Канівського міськрайонного центру зайнятості на Черкащині.

Поряд з оперативними даними, такий документ міститиме інформацію про інвестиційні та інфраструктурні проекти регіону, державні та регіональні програми, рівень розвитку підприємництва та економічний потенціал, потребу у трудових ресурсах тощо.

 

Відео дня

"Маємо чітко розуміти - в регіоні у нас є ось така кількість робочих місць, є такі підприємства, є такий потенціал. Це дасть нам можливість показати молоді, яка йде на своє перше робоче місце, і тим людям, котрі проходять перекваліфікацію, які реальні перспективи працевлаштування у них є, які професії потрібні у тому чи іншому регіоні, і де найближчим часом будуть створюватися робочі місця", - підкреслила міністр.

 

Наталія Королевська наголосила, що завдання працівників Державної служби зайнятості - не сидіти у комфортних офісах, а бути на підприємствах, шукати вакансії, стимулювати малий та середній бізнес для створення нових робочих місць та збереження старих. У цьому контексті Міністр назвала важливим посилення співпраці між ДЦЗ та Державною інспекцією з питань праці і повідомила, що зараз готується до підписання Меморандум про співпрацю між цими двома відомствами.

 

Також, за словами Королевської, сьогодні при Міністерстві працює робоча група, завдання котрої - допрацювати й вдосконалити Закон "Про зайнятість населення", який діє з 1 січня. Реалізація норм Закону, за її словами, дозволить створити додаткові 300 тисяч робочих місць.