До наступного року за дорученням керівника регіону Дмитра Колєснікова буде випущена карта заказників Дніпропетровщини, повідомив директор департаменту екології та природних ресурсів Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Оксамитний під час спілкування з читачами газети «Комсомольська правда», повідомляється на сайті Дніпропетровської ОДА.

У ній буде розміщений покажчик заказників місцевого та державного значення, а також необхідна інформація про них: місце розташування, назва, рослини та тварини, які знаходяться на даній території.

Також на Дніпропетровщині за підтримки голови Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитра Колєснікова діє програма з розвитку природно-заповідного фонду. На сьогодні в регіоні створено 158 об`єктів природно-заповідного фонду із яких 12 вже у поточному році.

Відео дня

«Заказник місцевого значення – це збереження флори і фауни. Він потрібен для збереження рослин і тварин, які занесені до Червоної книги. На території заказників заборонено полювання, вирубка дерев, знищення природи, випас тварин і так далі. Голова ОДА Дмитро Колєсніков підтримав нашу ініціативу зі створення дирекції регіональних парків. І сьогодні ми активно працюємо в цьому напрямку», - зазначив Олександр Оксамитний.