Харків. 19 березня. УНІАН. У Харкові за підозрою в крадіжці історичних документів затримано працівницю Державного архіву Харківської області.

Про це УНІАН повідомили у Відділі зв’язків із громадськістю Головного управління МВС у Харківській області.
Із повідомленням про зникнення з креслень будівель православних церков і фотокарток з особових справ студентів Національного технічного університету до правоохоронців звернувся заступник голови Харківської облдержадміністрації Василь ХОМА.

Працівники міліції під час оперативно-розшукових дій затримали 56-річну працівницю архіву, яка зізналася у скоєнні крадіжки. Правоохоронці з’ясували, що з літа по осінь 2010 року жінка винесла з архіву історичні документи та продала їх колекціонеру за 550 грн. Колекціонер частину документів залишив собі, а решту передав 35-річному харків’янину, які виставив документи для продажу на одному з інтернет-аукціонів.

Відео дня

Слідчий відділ Київського райвідділу міліції порушив кримінальну справу за ч. 1 ст. 298-1 Кримінального кодексу (умисне знищення, пошкодження або приховування документів Національного архівного фонду), що карається штрафом від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців. Ведеться слідство.

Як повідомлялося, наприкінці зими на сайті інтернет-аукціону «Молоток» для продажу були запропоновані проекти будівництва кількох храмів, дзвіниць і проект однієї зі слобод на території Луганської області.

Вартість кожного документа перевищувала 200 доларів. Ці документи за каталогами повинні були зберігатися в Державному архіві Харківської області.