Міліція Сумської області затримала чоловіка, якого підозрюють у двох убивствах та серії розбійних нападів на жінок. Про це УНІАН повідомили в Управлінні зв’язків із громадськістю МВС України.

На прес-конференції начальник УМВС області Віктор Козицький сказав, що речами своїх жертв зловмисник планував розрахуватися за банківські кредити. У правоохоронців є достатньо доказів, які підтверджують причетність затриманого до двох останніх резонансних вбивств, а також до шести розбійних нападів і пограбувань в обласному центрі.

Відео дня

«У всіх випадках постраждалими були жінки. Їх били по голові та забирали золоті вироби. ЗМІ вже встигли охрестити цього зловмисника «сумським маніяком». Співробітникам міліції довелося працювати одразу в двох напрямках – на розкриття вже скоєних злочинів, а також на недопущення подібних злочинів у майбутньому», – підкреслив керівник УМВС Сумщини.

Поряд з активним проведенням розшукових заходів було посилено охорону громадського порядку в місті: на службу щоденно заступало близько 500 правоохоронців. Складений за описами потерпілих жінок фоторобот ймовірного злочинця був розміщений у людних місцях, а також у засобах масової інформації.

За словами очільника міліції Сумщини, жителі міста активно долучились до розшуку і телефонували до міліції, якщо бачили схожих людей. Правоохоронці перевіряли кожне подібне повідомлення.

«У результаті проведених нами заходів вдалося вирахувати і затримати злочинця. Це місцевий житель, 1966 року народження. Він є працівником одного з підприємств. Чоловік працював позмінно, а після роботи виходив «полювати» на жінок із золотими прикрасами» – зазначив Віктор Козицький.

Зі слів затриманого, він нападав на жінок з корисливих мотивів. Маючи численні кредити в банках, він таким чином планував з ними розрахуватися. Свідомо обирав літніх людей, оскільки вони в силу своїх фізичних можливостей не могли дати достойної відсічі.

Віктор Козицький повідомив, що раніше чоловік ніколи не потрапляв до поля зору міліції. Чоловіка впізнали постраждалі жінки, у нього вилучили речові докази, які фігурують у кримінальному провадженні.

Затриманого вже заарештовано. Покаранням за скоєне для нього може стати довічне позбавлення волі.