Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов відкидає можливість нового силового розгону мітингу на Майдані Незалежності.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час брифінгу, відповідаючи на запитання з приводу того, що до Києва щодня прибуває все більше представників силових структур і чи не означає це можливість силового розгону мітингувальників.

На це питання Єфремов відповів: “Ні”. “На сьогоднішній день позиція влади однозначна, що жодних силових дій, жодного застосування сили не має бути”, - сказав Єфремов.

Відео дня

Стосовно прибуття чи зміни силових підрозділів він зауважив, що “будь-які силові підрозділи діють адекватно в ситуації, яка складається в Києві”.

“Є професійні підходи до цих питань в залежності від кількості людей, які присутні на мітингу. Є відповідні розрахунки, яка кількість силових структур (потрібна — УНІАН) для того, щоб забезпечити порядок в місті”, - сказав лідер фракції ПР.

Водночас він висловив переконання, що єдину небезпеку становлять “екстремістські сили, які в цій ситуації можуть вкидати різноманітні провокативні дії, в тому числі провокувати ситуацію запальними сумішами”.

Таким чином, вважає Єфремов, головне завдання силових структур - захистити мирних людей від таких екстремістських сил на мирних маніфестаціях.

Крім того, Єфремов заявив, що ті люди, які закликають до штурму урядових будівель, - провокатори. “Це може погано закінчитися, тому що ви чудово розумієте, що силові структури зобов`язані в силу своїх законних обов`язків захищати державні установи”, - наголосив лідер фракції ПР.