Прокуратура порушила кримінальну справу за фактом захоплення більш як 20 га землі під розміщення сафарі-парку у Білогірському районі Криму, повідомила прес-служба наглядового відомства.

Директор ялтинського зоопарку «Казка» Олег ЗУБКОВ, який створює сафарі-парк у Білогірському районі, заявляє, що землю під об`єкт одержав законним шляхом, і не виключає замовний характер порушення справи стосовно нього.

«Ділянку організатори сафарі-парку займають з 2008 року, не маючи необхідних правоустановлювальних документів на землю. Протиправним використанням землі - її огородженням і розміщенням вольєр - заподіяно понад 350 тис. грн. збитків», - зазначається у прес-релізі прокуратури.

Відео дня

Дії посадовців приватного підприємства кваліфіковані за ч. 1 ст. 197-1 і ст. 365 Кримінального кодексу України.

«Я нічого не захоплював. Я придбав цілісний майновий комплекс - колишню військову базу. Є рішення третейського суду, що підтверджує право власності. З 2006 року я зайнявся оформленням оренди на земельну ділянку, тоді як білогірська влада досі не знає, хто ж має виділяти цю землю - чи то міська рада, чи то райдержадміністрація. У мене маса проміжних рішень на користь майбутнього сафарі-парку, і ось, коли залишається рік до відкриття сафарі-парку, я дізнаюся про порушення кримінальної справи проти мене», - сказав ЗУБКОВ по телефону УНІАН.

За словами директора ялтинського зоопарку, до прокуратури його не викликали, а про відкриття справи він дізнався в середу з повідомлень в ЗМІ.

«Я думаю, що суд і слідство розберуться, що моєї провини немає, що я не міг сам собі виписати договір оренди на земельну ділянку, що податок на землю я платив, що земля, яка фактично розташована за огорожею моєї приватної власності, не використовується мною, її стан не погіршився. Якщо ця справа не має замовного характеру, то все це буде досліджено під час досудового слідства, і, можливо, розпадеться. Ну, а якщо не розпадеться, якщо це якесь замовлення, якась розправа, то що тепер робити. Нічого смертельного я в цьому не бачу», - сказав ЗУБКОВ.

Він також заявив, що загальна територія сафарі-парку становить 35 га. Там зараз мешкає більш як дві тисячі тварин і птахів, серед них - леви, ведмеді, жирафи, зебри.