Першим Ваканду на сайті міністерства знайшов програміст з Нью-Йорка / frikimalismo.com

На сайті міністерства сільського господарства США є сервіс з пошуку сільськогосподарських тарифів для країн, які уклали з США угоди про вільну торгівлю. У списку цих держав до недавнього часу значилася Ваканда – вигадане африканське королівство з коміксів Marvel, яким править супергерой Чорна пантера.

Читайте такожХалк прокатався у столичному метро (відео)Про це пише Meduza.

Першим Ваканду на сайті міністерства зауважив програміст з Нью-Йорка Френсіс Ценг, який шукав інформацію про сільськогосподарські тарифи для своєї наукової роботи. 18 грудня він розповів про свою знахідку в Twitter. Інші користувачі стали міркувати, чи означає це, що Ваканда буде поставляти США вібраніум для Капітана Америки (у списку товарів для експорту метал не значився).

Відео дня

NBC News з посиланням на дані цифрового архіву інтернету Wayback Machine пише, що Ваканда з'явилася у списку торговельних партнерів США після 10 червня 2019 року. У міністерстві сільського господарства пояснили, що вигадану країну додали в список в рамках недавнього тестування сервісу з пошуку тарифів, а потім забули видалити. Пізніше Ваканда зникла зі списку.

Френсіс Ценг припустив, що США вступили з королівством в торгову війну.

Раніше УНІАН повідомляв, що РосТБ знайшло русофобію в новому мультфільмі DC про Супермена-комуніста.