Пес втік з дому у 2013 році / скріншот

У Бельгії напередодні католицького Різдва до господарів повернувся пес, шість років тому втік з дому.

Про це повідомив бельгійський телеканал RTBF.

Читайте такожЗниклого кота через п'ять років знайшли в 2 тисячах кілометрів від дому (відео)Англійський спрінгер-спаніель на прізвисько Х'юстон пішов з будинку в передмісті Брюсселя у серпні 2013 року. Через шість років біля одного з магазинів виявили бездомного пса і викликали поліцію. Визначити власника вдалося електронного чипа.

Відео дня

«Я відтоді не змінила номер мобільного телефону, записаного на чіпі. Мені подзвонили з поліції. Я відразу подумала про свій автомобіль – чи правильно я його запаркувала. А вони сказали мені, що знайшли мого собаку», – розповіла господиня пса Франсуаза.

Коли жінка прибула на місце, Х'юстон не відразу її впізнав. Але, опинившись вдома, пес освоївся і визнав всіх членів сім'ї.

«Було багато народу. Він зовсім розгубився. Озирався навколо. Коли приїхали додому, він все впізнав: мого чоловіка, сина... Тепер він став поводитися як колись. Але тільки побоюється незнайомих людей і особливо двері, коли вона відкривається і закривається. Відразу видно, що він боїться повторення того, що сталося», – додала Франсуаза.

Жінка назвала подію дивом: «Я не знаю, у кого він був весь цей час і хто його відпустив. І не дізнаюся ніколи. Але я думаю, що про такого милого пса, як він, будуть сильно шкодувати».

Раніше УНІАН повідомляв, як в США кіт повернувся до господаря після 14 років розлуки.