REUTERS

Президент РФ Володимир Путін 23 березня вдруге за останні місяці спробує відвідати Малий театр. Попередній візит був скасований через вбивство російського посла в Туреччині, повідомляє Дождь.

Читайте такожУ МЗС РФ зізналися, що за смертю Вороненкова стоїть "режим-вбивця"

Володимир Путін збирається на виставу за комедією Олексія Островського "Остання жертва". Про це розповіли дві запрошених на захід людини. Вранці прес-секретар президента Дмитро Пєсков повідомив журналістам, що Путін збирається ввечері на "культурний захід".

Відео дня

Після того, як надійшла інформація про вбивство Вороненкова, Пєсков не відповів на питання ЗМІ, чи в силі плани президента РФ.

Зазначається, що Володимир Путін збирався на виставу в Малий театр ще в грудні минулого року, але візит довелося скасувати через вбивство російського посла в Туреччині Андрія Карлова.

Як повідомляв УНІАН, Вороненков був убитий сьогодні, 23 березня, в центрі Києва. В результаті стрілянини також були поранені його охоронець і нападник, який пізніше помер від наскрізного поранення в голову.

Президент Петро Порошенко назвав вбивство Вороненкова актом державного тероризму з боку Росії, яку екс-депутат Держдуми РФ був змушений залишити з політичних міркувань. "Явний почерк російських спецслужб, який раніше неодноразово виявлявся в різних європейських столицях", - сказав президент.

Вороненков був одним з головних свідків російської агресії проти України і, зокрема, ролі Януковича щодо введення в Україну російських військ.