Порушення сну можуть спричинити найрізноманітніші проблеми / фото ua.depositphotos.com

Сертифікований педіатричний невролог і доктор медицини сну в Медичному центрі Університету Дьюка Суджай Кансагра пояснила, чому мозок починає "гарячково" працювати, коли ви лягаєте спати, пише Tom's Hardware.

"Ваш розум пов'язує ліжко з місцем для занепокоєння", - зазначила вона.

Вказується, що стрибок думок та порушення сну можуть викликати найрізноманітніші проблеми. І навіть після спокійного та розслаблюючого дня ви можете виявити, що ваш розум починає метушитися, щойно ви лягаєте спати. Згодом це може призвести до безсоння.

Відео дня

Якщо це сталося, доктор Кансагра рекомендує поговорити з фахівцем зі сну і пройти терапевтичне лікування, яке передбачає реструктуризацію думок і моделей поведінки.

Ось кілька практичних порад, які фахівець радить включити у свій розпорядок дня, щоб зробити ліжко місцем, де ви розслабляєтеся та спокійні:

  • ведіть щоденник;
  • спробуйте усвідомлені дихальні вправи;
  • залиште ліжко і спальню, якщо не можете заснути;
  • обмежте час, проведений у ліжку;
  • практикуйте метод візуалізації сну.

Клінічне дослідження 2002 року показало, що впоратися із занепокоєнням перед сном може допомогти відволікання мозку за допомогою заспокійливих образів. Вважається, що уявлення уявних або запам'ятовуваних сценаріїв перенаправляє енергію від божевільних думок до чогось більш спокійного, допомагаючи вам заснути.

Раніше УНІАН писав, якої ранкової звички потрібно позбутися, щоб легко прокидатися.

Вас також можуть зацікавити новини: