Більшість котів не люблять воду / фото ua.depositphotos.com

Більшість котів за можливості уникають воду і роблять все, щоб не намокнути. Хоча ця фобія здається дивною, наука знайшла її причину.

Професор антрозоології в Університеті Канісіуса в Нью-Йорку Маліні Сучак розповіла Inverse, що коти як вид схильні уникати води. Ця відраза у них не є результатом інстинкту збереження, оскільки вони вміють плавати.

На думку експертів, ця гідрофобія походить від впливу води на їхні шуби. Коти мають ізолююче підшерстя та захисну зовнішню шерсть. Сучак вважає, що мокрий кіт почувається дуже некомфортно з мокрим підшерстям, навіть якщо шерсть висихає швидше. 

Відео дня

Як відомо, котяча шерсть не така водонепроникна як, наприклад, пір'я качки. Це пов'язано з їхнім предком - близькосхідною дикою кішкою. Вона походить із найбільш посушливого клімату у всій Африці, південно-західній і центральній Азії, Індії та Монголії, і тому не пристосована до вологості.

Ймовірно, ви помічали, що ваші улюбленці надають перевагу теплішим, а не холоднішим місцям. Ця схильність до тепла може зробити воду ще менш привабливою, оскільки вона може охолоджувати, каже Монік Уделл, професор сільськогосподарських наук і директор лабораторії взаємодії людей і тварин в Університеті штату Орегон.

За словами Сучак, деякі коти можуть боятися води, якщо раніше випадково впали в наповнену ванну або їх примусово помили. Для тварини це стресова і страшна ситуація.

Інші новини про котів

Якщо ви носите фото свого кота у гаманці разом із фотографіями своїх дітей, очевидно, ви належите до тих людей, які вважають пухнастиків повноправними членами родини. Але чи вважає так само ваш кіт? Ветеринари дали відповідь.

Крім того фахівці назвали топ-10 котячих порід, які легко уживаються в одному домі з іншими котами. 

Вас також можуть зацікавити новини: