Можна протестувати розум кота легким тестом з іграшкою та коробкою / фото ua.depositphotos.com

Вважається, що коти - ще ті інтелектуали. Вони знають, о котрій годині розбудити "свою" людину, щоб отримати вранішній сніданок і буквально відчувають ваш настрій, коли щось йде не так.

Але раптом на цьому все не обмежується і ви проживаєте разом зі справжнім хвостатим генієм? Щоб перевірити інтелект кота, не можна вдаватися до звичних тестів на перевірку IQ, адже вони більше орієнтовані на розум людини, стверджує американський журнал Catster, який пише на тему природи та поведінки "котячих". 

Існує легший спосіб перевірки: коли йдеться про котів, справедливо казати, що їхній мозок за рівнем розвитку знаходиться десь на рівні дитини. Водночас коти мають майже вдвічі більше нейронів у корі головного мозку (300 мільйонів) у порівнянні з собаками (160 мільйонів). З огляду на це вчені кажуть, що коти розумніші за собак. Про це йдеться у дослідженні за 2016 рік, опублікованому у The Royal Society. 

Відео дня

Catster стверджує, що найкращий спосіб перевірити інтелект вашого кота - взяти його улюблену іграшку та картонну коробку. Цей тест найкраще проводити в тихій кімнаті, де вашого котика ніщо не буде відволікати.

Як провести тест з іграшкою та коробкою коту

Дозвольте коту побачити іграшку, а потім покладіть її за коробку або всередину. Коти, які почнуть полювати за іграшкою, мають базове розуміння постійності об'єкта. Водночас тих, хто про неї "забуде", як тільки іграшка зникне з поля зору, можна умовно назвати не такими розумниками.

Ще кілька ознак кота-генія

Також Catster заявляє, що розумніший кіт буде більше з вами спілкуватися. Наприклад, чіпати вас лапою або нявкати, коли хоче, щоб ви дали йому якийсь смаколик. Коти також можуть намагатися самостійно пробратися до місць, де ви зберігаєте їжу. Тож, якщо ваш пухнатий штурхає двері холодильника, знайте, він просто у вас занадто розумний. Згадана поведінка також вказує, що у вашого кота є розуміння постійності об'єктів.

Банальний приклад: домашній кіт, який ніколи не бував на вулиці, час від часу штурхає вхідні двері чи вікна лапою.

"Можливо, він розумний і знає, що ці предмети відкривають доступ до зони, яку він ніколи не досліджував", - стверджує журнал.

В такому випадку цю поведінку також слід сприймати ознакою чималого інтелекту, пише Catster. 

Є три речі-образи для кота - ніколи так не роби

В Американському кінологічному клубі стверджують, що щасливий кіт обов'язково продемонструє вам відповідний настрій характерним муркотінням. Щоб чути звук "щастя" частіше, слід знати про три речі, які на 100% образять вашого домашнього та зіпсують йому день.

Не варто забороняти коту спати поряд, якщо ви ще змалечку його до цього привчили. Для кота ви - це безпека, тож не позбавляйте його її, навіть якщо він десь завинив. 

Відмова в іграх - коти можуть здаватися незалежними, проте їм важливо комунікувати з вами та задовольняти свої хижацькі потреби. Знайдіть кілька зайвих хвилин, щоб пограти з котиком. Інакше він думатиме, що ви про нього не дбаєте. 

Про третю заборону - читайте у матеріалі. Зазначимо, що на таку поведінку кіт здатний образитися чи не найбільше.

Вас також можуть зацікавити новини: