Колишня веганка сіла на довготривалу м'ясну дієту через "смердючі" походи до туалету / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Колишня веганка сіла на довготривалу м'ясну дієту через "смердючі" походи до туалету та описала зміни, які сталися в її організмі протягом семи місяців відповідного харчування.

Історію досвіду 23-річної студентки юридичного факультету Вікторії Ферраз з міста Джорджія (США) опублікувало видання The Mirror. Зазначається, що до "нової" дієти дівчина рік займалася веганством та вживала продукти виключено рослинного походження: не їла м'яса, сиру, яєць тощо.

Це було "найгіршим рішенням" у її житті, адже через вживання бобових та загалом довготривалу відмову від тваринних жирів вона зіткнулася з делікатною проблемою: "смердючими" походами до туалету та постійним відчуттям здуття живота. Тож було вирішено кардинально змінити свій раціон на користь м'яса й з відмовою від всіх овочів, фруктів, цукру та інших типів "веганських" вуглеводів. 

Відео дня

Зміни були разючими: після того, як Вікторія стала вживати звичайне коров'яче молоко замість "веганського" мигдального чи вівсяного - її "туалетна" проблема зникла. Також на обличчі суттєво поменшало прищів, почали менше боліти суглоби, покращився стан волосся, а також нігтів. Під час веганства дівчина приймала ліки проти гіпотиреозу, але тепер немає потреби вживати навіть медикаменти. 

"Я б ніколи не повернулася до цієї їжі (веганства - УНІАН), тому що почувалася так погано, але зараз зі мною все добре. Я ніколи більше б не змусила своє тіло пройти через це випробування. Я визнаю, що найгіршим рішенням у моєму житті було погодитися, що [веганство] - це правильно. Я страждала від гіпотиреозу. Лікарі казали, що він супроводжуватиме мене упродовж всього життя. Але виявилося, що це неправда. Тепер я це бачу", - вказала вона.

Тепер раціон Вікторії приблизно такий: 2-4 яйця на сніданок з беконом або котлетами з яловичини, горня кави з додаванням вершкового масла, ситна вечеря зі риби або м'яса. Важливо зазначити, що Вікторія вирішили харчуватися лише двічі на день, без обіду.

"Зазвичай на сніданок і вечерю я їм реберця, філе, свинячу очеревину, багато яєць, бекону, пиріжків, вершкового масла, сала та інших продуктів тваринного походження. Я повністю відмовилася від цукру. Не вживаю нічого: ні фруктів, ні інших вуглеводів з обробленим цукром, ні рослинної їжі, навіть овочів. Відповідних "чітмілів" не маю", - заявила вона. 

За словами Вікторії, вона з дитинства харчувалася традиційно, як всі: їла молочні продукти, м'ясо, овочі, фрукти тощо. Однак через "веганську пропаганду", яка лунала звідусіль у суспільстві, та бажання скинути вагу, взялася за веганство після 20 років. В її випадку, за це довелося розплачуватися, окрім вже перерахованих проблем, постійним дефіцитом енергії в організмі та біганиною за лікарями. 

"Розмовляючи з багатьма фахівцями та багатьма лікарями, я розповідала їм про ці проблеми, і вони казали: "Це нормально". Але це було ненормально, і я не могла почуватися так щодня", - пригадує вона. 

Вікторія каже, що за 7 місяців жодного дня не жалкувала, що обрала для себе нову дієту. Дуже в рідкісному випадку вона може іноді дозволити собі з'їсти трохи чорниці, але загалом, тепер вона повноцінний м'ясоїд.

Дівчина зі сміхом пригадує, що колись взагалі мала проблему зі "смердючим" туалетом. Вона вважає, що страждала на це через "оксалити" - сполуки, які містяться у фруктах, горіхах і насінні. 

"Овочі з великою кількістю оксалатів викликають багато запалення в нашому організмі. Дуже рідко я з’їдаю кілька ягід чорниці, але зараз я намагаюся взагалі не їсти нічого такого", - каже вона. 

Чоловік зробив експеримент та відмовився з дружиною від цукру

Нагадаємо, раніше цікавий експеримент щодо впливу харчового раціону на здоров'я зробив чоловік, який підмовив дружину сісти на дієту "без цукру" на місяць. Результат його вразив: після появи кількох ефектів та впливів на організм пара знову взялася за солодощі. Чоловік в подробицях описав, що відчував на тому чи іншому етапі відмови від цукру. 

Вас також можуть зацікавити новини: