На собак, зокрема, схожі мейн-куни / колаж УНІАН з ua.depositphotos.com та pixabay.com

Є 9 чудових порід котів, які дуже схожі за характером та поведінкою на собак.

Зокрема, бірманська кішка - це розумна тварина, яка може бути відданою, як пес, йдеться на scotsman.com. Також відданість господарям демонструють сфінкси. Крім того, вони можуть бути люблячими й здатні проявляти прихильність до власника. Такими ж якостями наділені коти менської породи.

Бомбейська кішка вважається такою, що вміє добряче розважатися і любить як віддавати господареві ласку, так і отримувати її. Одними з найбільш грайливих та товариських котів вважаються абіссінські, а одним з найбільш ласкавих та спокійних називают представників породи американський керл.

Відео дня

Вірні та люблячі, як собаки, коти породи мейн-кун. Собача поведінка притаманна і котам породи регдол - вони мають відданий та покірний характер, люблять приділяти увагу господарю, коли він повертається додому.

Однією з найвідданіших порід кішок вважають турецьку ангору. Тварини цієї породи люблять брати участь у всьому, що робить їхній господар.

Цікаві новини про котів - що варто прочитати зараз

Фахівець із поведінки тварин з Лондона Пола Стюарт розповідала, чому коти буквально "прилипають" до своїх господарів.

За словами експерта, якщо ваш кіт часто ходить за вами, лізе під ноги, виявляє ознаки стресу, коли ви кудись йдете, і взагалі не відходить від вас, можливо, він страждає від розлуки.

Вас також можуть зацікавити новини: