Кардамон - дуже корисна спеція / фото ua.depositphotos.com

Додавання кардамону до страви не просто покращує її смак. Вітамін C, магній, рибофлавін, ніацин і калій роблять кардамон ідеальною спецією для зміцнення здоров'я. Саме його поживний профіль гарантує гідне місце у вашому раціоні, пише pinkvilla.com.

"Кардамон можна використовувати в ряді страв, щоб підвищити харчову цінність. Однак, попри велику харчову цінність, вживати його можна не всім. Наприклад, людина, яка страждає на низький кров'яний тиск або приймає ліки від артеріального тиску, може не мати можливості приймати кардамон. Тому перш, ніж додавати кардамон, потрібно це враховувати", - зазначила доктор Аллен Конрад.

Кардамон - 10 переваг

Окрім кулінарної привабливості, користь кардамону для здоров'я різноманітна, що робить його улюбленим вибором для обізнаних людей. Отже, кардамон:

Відео дня

Багатий на антиоксиданти, які захищають організм від численних хронічних захворювань, таких як гіпертонія.

Має потужну протизапальну дію. Дослідження показує, що біологічно активні сполуки кардамону мають протизапальну дію.

Може регулювати кров'яний тиск. Кардамон може допомогти людям з гіпертонією.

Може допомогти в боротьбі з раком. Унікальні сполуки кардамону продемонстрували здатність протидіяти раковим клітинам.

Може запобігти хронічним захворюванням. Протизапальний характер кардамону свідчить про те, що він може служити захисним бар'єром проти хронічних захворювань.

Може поліпшити травлення. Кардамон протягом поколінь відомий як засіб, який сприяє травленню. Будь то заспокоєння розладу шлунка або потенційне загоєння виразок, його лікувальні властивості роблять його улюбленим природним засобом.

Може поліпшити здоров'я порожнини рота. Неприємний запах з рота або потенційний карієс можуть стати серйозною проблемою. Кардамон з його антибактеріальними властивостями виступає рятівником.

Може контролювати метаболічний синдром. Попередні дослідження указують на здатність кардамону боротися з маркерами метаболічного синдрому. Це може відігравати певну роль у зниженні рівня холестерину та цукру в крові.

Може лікувати різні недуги. Історично цілющий дотик кардамону шукають при таких захворюваннях, як ревматоїдний артрит і навіть псоріаз.

Захисник печінки. Дослідження показує перспективу і такої цілющоївластивості кардамону.

Нагадаємо, раніше лікар-дієтолог назвала найкорисніші горіхи.

Вас також можуть зацікавити новини: