
Коли настає літо, то з'являється все більше фруктів та ягід. Якщо говорити про чорницю, то є безліч десертів, які можна зробити з неї, а саме пиріг, що готується дуже просто. Про це пише Simply Recipes.
Інгредієнти:
- 1/4 склянки свіжої або замороженої чорниці;
- 2 склянки (240 г) плюс 1 столова ложка універсального борошна;
- 1/4 склянки (250 г) плюс 2 столові ложки цукру;
- 1/2 чайної ложки розпушувача;
- 1/2 чайної ложки соди;
- 1/2 чайної ложки солі;
- 2 великих яйця кімнатної температури;
- 1 склянка молока, бажано 2% жирності;
- 1/2 склянки рослинної олії;
- дрібно натерта цедра 1 середнього лимона.
Спосіб приготування
Спочатку розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія. Після чого застеліть форму для випікання пергаментним папером, змастіть його та деко антипригарним кулінарним спреєм або олією.
У невелику миску киньте чорницю та одну столову ложку борошна, відставте в бік.
У великій мисці збийте 2 склянки борошна, 1/4 склянки цукрового піску, розпушувач, соду та сіль. Додайте до цієї суміші яйця, молоко, олію та лимонну цедру, перемішайте до однорідної маси.
Далі вилийте тісто у форму для випікання та викладіть зверху чорниці і рівномірно посипте його двома столовими ложками цукру.
"Випікати пиріг, поки краї не стануть золотисто-коричневими, а зубочистка, вставлена в центр, не вийде чистою, від 35 до 37 хвилин. Дати пирогу охолонути на деко протягом 10 хвилин", - радять у матеріалі.
Після чого перекладіть пиріг з дека та дайте йому охолонути протягом години, наріжте та подавайте до столу.
Інші смачні рецепти
Раніше кулінарний критик поділилася незвичайним рецептом лимонного торта, для приготування якого вам потрібно всього 30 хвилин. Як зазначила ресторанний критик Нігелла Лоусон, цей торт має дивовижну текстуру - "майже як надзвичайно повітряний пухкий млинець - і ніжний смак".
Також стало відомо про "унікальний" рецепт приготування картоплі, який обожнювала принцеса Діана. Як виявилось, принцеса полюбляла їсти картоплю, яка покрита яєчним білком та паприкою, після чого її запікали у духовці.