У РФ за допомогою екскаватора врятували кота, який потрапив у "пастку" / ілюстративне фото flickr.com/dtmeasy

У російському місті Туймази (республіка Башкортостан) в одному з багатоквартирних будинків на вул. Леніна кіт на третьому поверсі потрапив у "віконну пастку".

Кіт застряг у вікні, яке відкрили на провітрювання, свідчить відео, опубліковане в Telegram-каналі SHOT.

Спочатку тварину намагалися врятувати з вікна, яке знаходилося знизу – в хід пішла швабра, але задум провалилася. Пізніше для порятунку тварини оригінально використали екскаватор.

Читайте такожБірки з проханням та замок на холодильнику: врятований виснажений кіт виріс до розмірів собакиКівш спецмашини підняли до вікна, і на нього виліз місцевий роботяга. Хлопець руками заштовхав тварину в житло.

"Незграбний котофей потрапив у "кватиркову пастку"... бідолаха провисів у рамі близько години, жалібно нявкаючи на всю округу. На вулиці зібрався цілий натовп зі співчувальників, але люди ніяк не могли збагнути, як допомогти пухнастику...", – поділилися на каналі подробицями інциденту.

Раніше в Росії на території Магаданської області у вересні врятували дитинча косатки, яке опинилося на мілині Охотського моря та "жалібно плакало".

Спочатку дитинча намагалися врятувати небайдужі громадяни, проте не змогли зрушити з місця, і просто дві години поливали водою. Пізніше на допомогу прийшли рятувальники й змогли відправити дитинча косатки у море.