Окупанти займаються в Україні масовим мародерством / зображення Беларускі Гаюн

З початку повномасштабної війни російські окупанти ломанулися на нашу землю в пошуках наживи і легких грошей. Потрапивши до нас, вони були шоковані тим, як живуть прості українці - рівні дороги, цегляні будинки, гаряча вода, каналізація і повні холодильники їжі.

Тому не дивно, що, побачивши таку розкіш, окупанти почали все грабувати. Про це йдеться в сюжеті проекту FreeДом.

Росіяни хапали все, що погано лежить. Не гребували навіть килимами, сковорідками, гігієнічними прокладками, гелями для душу, шампунями.

"Вище за власне життя вони ставили можливість поживитися в Україні халявною технікою і смартфонами", - зазначають журналісти.

Це і зрозуміло: з російською убогістю подібні речі - не по кишені. Уявити убогість життя російських солдатів можна за їхніми "трофеями". Серед найпопулярніших - унітази, пральні машинки, бойлери, ношені шкарпетки і труси.

Так, одного з російських окупантів знайшли в обнімку з бойлером.  Крадуть путінські військові та українську військову форму, берці ЗСУ. Також медіапростір сколихнула новина про російського солдата, що вперше побачив в українському домі унітаз

"Для російських строковиків, відправлених в Україну на забій, навіть собача буда здається чимось позамежним", - зазначають журналісти.

Раніше СБУ опублікувала перехоплення, згідно з яким дозвіл на мародерство в Україні окупантам дав особисто Володимир Путін, тому там крадіжки під час війни не вважаються злочином і не караються.

Вас також можуть зацікавити новини: